Leuke fondswerving

Reaching out with love and compassion

Leuke fondswerving

Leuke gedachten om creatief fondsen te werven

Onderstaand idee/droom kregen we toegestuurd van Annemie. Zij organiseerde een rommelmarkt actie voor een van de MFAN projecten in India. Maar… net zoals MFAN heeft zij niet alleen een hart voor de MFAN projecten maar voor wereldwijde zending !

 


‘Mijn droom…’

 

Zendelingen… Ze geven bijna alles op om in volle overgave Gods koninkrijk hier op aarde handen en voeten te geven. Verschillende Belgische zendelingen hebben het financieel moeilijk, sommigen moesten zelfs terug naar België komen door o.a. de langdurige financiële druk.

Nee, het is niet nodig dat ze in een kasteel wonen, maar elke cent moeten omdraaien hindert nu eenmaal hun werk enorm en dat terwijl zendelingen dikwijls geroepen worden om naar streken te gaan waar de oogst veel groter is dan in ons eigen land en het percentage christenen meestal nog lager ligt dan in ons land !

 

Steeds meer groeit in mij het verlangen om meer voor hen te betekenen, vooral op financieel vlak. Mijn eigen financiële bijdrage voor een zendeling of project is goed, maar onvoldoende. Ik zie mogelijkheden, ik droom.

Het is mijn droom dat er onder christenen een beweging op gang komt om, niet eenmalig maar voortdurend, geld in te zamelen voor zending, evangelisatie en christelijke hulpverlening.

Daar waar we een kans zagen en er tijd en energie voor hadden, begonnen mijn man en ik actie te ondernemen: online en op rommelmarkten tweedehands spullen verkopen, een aanhangwagen met oude metalen naar een opkoper brengen, een klusje doen, … Het bedrag dat we aan zendelingen konden storten was groot om van onze maandelijkse inkomsten af te houden, maar nu is het verdiend door alleen maar wat tijd en moeite te investeren.

 Er zijn zoveel andere mogelijkheden naast de rommelmarkten:

  • Online zijn er heel wat kanalen om je eigen of andermans tweedehands spullen te verkopen.
  • Oude gouden juwelen brengen ook geld op.
  • Fruit, noten of groenten uit eigen tuin kan je verkopen als je het niet allemaal zelf opgegeten krijgt.
  • Handige harry’s kunnen klusjes doen of oude metalen verzamelen en naar een opkoper brengen.
  • Tieners kunnen auto’s wassen en babysitten.
  • Creatievelingen kunnen hun creaties verkopen: hippe brei-, haak- of naaiwerkjes, kaarsen, kaartjes, …
  • Je kan ergens op besparen en het verschil doneren, vb. kies een goedkopere provider of nutsvoorziening
  • Keukenprins(ess)en kunnen zelfgemaakte soep, gebak of confituur verkopen.
  • Wie verhuurt of een eigen bedrijf heeft kan misschien wel een deel(tje) van die opbrengst missen.
  • Muzikaal talent kan straatmuzikant worden of betaalde huiskamerconcertjes verzorgen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Het hoeft niet moeilijk te zijn en het kan nog leuk zijn ook! Eenmalige acties zijn goed, terugkerende acties om zo op lange termijn extra inkomsten te voorzien voor zendelingen nog beter.

Ook de Warmste Week van Studio Brussel biedt veel mogelijkheden als je een VZW en een zendingsproject hebt dat aan de voorwaarden voldoet. Op https://dewarmsteweek.stubru.be/faq vind je alle nodige informatie hierover.

Ja, dit alles kost tijd en moeite maar zoveel mensen doen diezelfde moeite gewoon voor zichzelf ! Laat ons geheel anders zijn en een verschil maken ! Veel van deze mogelijkheden zijn trouwens ook kansen om te evangeliseren.

Ik wil u uitdagen om de komende periode de Heer oprecht te zoeken om te ontdekken wat Hij van u verlangt. Het is niet mijn bedoeling om mensen voor mijn karretje te spannen maar voor Gods Kar.

Als Gods antwoord te maken heeft met ‘mijn droom’, dan hoor ik dat graag van u. Laat ons elkaar bemoedigen en een netwerk vormen. We hebben elkaar nodig. Verspreid deze boodschap aan andere mogelijke enthousiastelingen. Ik heb ook wat praktische tips ter beschikking. Vraag er naar en het zal u gegeven worden !

 Oude metalen: de inhoud van deze aanhangwagen bracht €40 op.

 Interesse? Meer info? Contacteer ons: leukefondswerving@hotmail.com