Kind naar School voor 10 euro?

Reaching out with love and compassion

Kind naar school voor 10 Euro

Kind naar School voor 10 euro?


Ja ! 10 Euro per maand = een kind naar school!

Ukhrul, een district in de staat Manipur in het noordoosten van India.

We helpen inmiddels 70 kinderen (55 kinderen in Ukhrul en 15 Yadav kinderen in Cchattisgarh) met deze actie, maar er zijn nog tientallen andere kinderen voor wie uw steun echt niet overbodig is!

Ukhrul district heeft het hoogste percentage aan drug verslaafden, HIV en AIDS in geheel India. Het is dan ook niet abnormaal om vrouwen aan te treffen die op jonge leeftijd reeds weduwe zijn en meerdere kinderen hebben. Maar ook zij die nog een echtgenoot hebben moeten dikwijls worstelen om met niet meer dan 2 of 3 euro per dag te overleven.

Onderwijs in de scholen van de overheid is goedkoop maar de leerkrachten geven meestal geen les-  zelfs niet als ze aanwezig zijn. Op deze wijze leren kinderen niks en lopen grote achterstand op

Privé-scholen worden dan ook ten stelligste aangeraden en zijn niet zo duur naar westerse normen…

Het SSU-project bestaat er in om de schoolgelden van kinderen uit geselecteerde gezinnen die diep onder de armoede grens leven rechtstreeks te betalen aan hun betreffende scholen. Veel kinderen zijn wees, heel veel vrouwen zijn reeds op jonge leeftijd weduwe als gevolg van het hoge percentageHIV /AIDS besmetting.

Kind naar school voor 10 Euro
Kind naar school voor 10 Euro

Een kind naar school? wat komt er bij kijken

  • Inschrijvingsgeld.
  • Maandelijks schoolgeld.
  • Boeken, schriften en schrijfgerief.
  • Een uniform.
  • Een boekentas.
  • En dat voor 10 euro per maand!

We helpen inmiddels meer dan 70 kinderen met deze actie, 55 in Ukhrul en 15 in Cchattisgarh, maar er zijn nog tientallen andere kinderen voor wie uw steun echt niet overbodig is!

Ukhrul school actie in de warmste week

Aan scholen ontbreekt het niet maar voor velen ontbreekt het schoolgeld.

Uw 10 euro per maand kan een leven verrijken!

Mohan en Mukund ( niet werkelijk namen) hebben het geluk dat ze naar school kunnen, omdat ze reeds gesponsord worden.

We helpen inmiddels een heel aantal kinderen met deze actie, maar er zijn nog tientallen andere kinderen voor wie uw steun niet overbodig is!

We kiezen er voor geen foto’s op voorhand te nemen of de ouders van de kinderen op voorhand te informeren om geen valse hoop te wekken. Slechts nadat u ons laat weten dat u een kind wenst te sponsoren gaan we de ouders inlichten en een foto nemen.

Het nieuwe schooljaar begint hier in januari… wie helpt? Laat het ons zo snel mogelijk weten zodat we kinderen kunnen inschrijven in de scholen want we geven het geld rechtstreeks aan de scholen, niet aan de ouders.

Uw steun kan overgemaakt worden op de rekening van Moved For All Nations België of Nederland maar gelieve ons eerst even te contacteren zodat u ook de juiste naam van uw kind kunt vermelden in de mededeling.

Kiest ook u er voor een kind te sponsoren?

Laat het ons weten en we zenden u een foto toe met naam en geboortedatum.

Dank bij voorbaat namens de kinderen die ook graag naar school zouden willen gaan in Ukhrul.

Meer info? Een kind sponsoren?

Eénmalige bijdragen zijn natuurlijk ook welkom en zullen gebruikt worden waar het meest nodig. Maak gebruik van de Moved For All Nations bankrekening en vermeld: “SSU-algemeen.”