Hoe worden projecten uitgekozen?

Reaching out with love and compassion

Hoe worden projecten uitgekozen?

worldmapmfanlocOp een meestal nogal spontane wijze ontmoeten we mensen die op hun beurt verlangen om iets te betekenen voor hun omgeving.
In India kozen we o.a om onder de Ahir bevolking te werken.
Als we mensen ontmoeten die op hun beurt iets willen betekenen voor de plaatselijke Ahir bevolking dan vragen we hen op welke wijze zij dit willen doen. Hierdoor ontstaat er een grote verscheidenheid van mogelijkheden. Plaatselijke mensen beslissen dus zelf op welke wijze zij hun omgeving willen zegenen. Als u dus in een van de projectbeschrijvingen iets leest over onderwijs op welk vlak dan ook, dan betekent dat, dat we iemand ontmoetten die verlangd en begaafd is dit onderwijs te geven en dat er nood is aan dit soort van onderwijs in die bepaalde omgeving.
We weten dat niemand anders dan de plaatselijke bevolking ons het best kan informeren over de plaatselijke nood. Tegelijkertijd is er ook niemand zo begaafd om iets te betekenen voor de plaatselijke bevolking als de plaatselijke bevolking zelf.
Zij kennen de mensen om hen heen reeds, spreken de plaatselijke taal, kennen de cultuur en hebben meestal ook al een huis in deze omgeving.
Op deze manier wordt er heel wat bespaard. Zowel tijd en moeite om de cultuur te leren kennen als om te taal te leren spreken als financies.
Wij achten dus te kunnen vermelden dat onze projecten zo zorgvuldig mogelijk zijn uitgezocht waardoor we ook vol verwachting kunnen uitkijken naar de vrucht daarvan in de nabije toekomst.