10 jaar na de Tsunami op Andaman en Nicobar eilanden

Reaching out with love and compassion

10 jaar na de Tsunami op Andaman en Nicobar eilanden

Nicobar en andaman 10 year later

26 december 2004. Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren…

Ik stond samen met Peter, nog voor onze zondag samenkomst begon, voor de wereldkaart want hij had gehoord dat er ‘iets’ mis was in de Bay of Bengal en de Andaman & Nicobar Eilanden (waar ik sinds 2000 gericht voor bad en werkte lagen daar middenin. Wat was er gaande? We wisten het niet echt maar even later kwam het nieuws binnen… tsunami … doden … vernietiging …. ramp …. nooit eerder gezien ….

Dit alles bracht mij in een wip en een knip in het middelpunt van de belangstelling… kranten, televisie, radio, …

Ik was zo druk dat ik geen tijd had om ook maar iets voor te bereiden maar God zelf had het allemaal in de hand. Alles verliep rimpelloos…. heel wat van onze kerkleden waren plots heel erg betrokken, vanuit de denominatie waar we toe behoren was er plots belangstelling en betrokkenheid, ik kreeg op minder dan 15 minuten tijd een uitzonderlijk visum toegewezen van de Indische ambassade, enz.

Overal mocht ik in de gunst staan.. ik vloog met 160 kilo aan bagage zonder extra onkosten, in de vlieghaven van Delhi kreeg ik toegang tot het ‘prive’ internetgedeelte en daar brak ik in tranen uit bij het lezen van een e-mail waarin stond dat onze partners op de Andaman & Nicobar eilanden contact hadden met mensen van de Nicobar stam. (3 maanden tevoren had God me getoond dat ik naar hen zou uitreiken terwijl dit normaal gesproken een volledige gesloten deur was voor buitenlanders. (zelfs voor de meeste Indiers die niet tot die stam behoren)

Kortom het was een bijzondere tijd waarin ik duidelijk op alle vlakken in en door het bovennatuurlijke werd gedragen en bevestigd.

10 jaar later…

Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn die denken dat ons ‘Andaman & Nicobar tijdperk er op zit, maar is dat zo?

Deze jaren heb ik het voorrecht om in meer en meer DTS’s les te geven over zending en de krachtige getuigenissen van die tijd, en de tijd die daar aan vooraf ging, inspireren ook vandaag nog schoolleiding en studenten. Dit jaar nog ging er een team van Dehradun naar Andaman en werktte gedeeltelijk onder de Nicobar bevolking. Ook vanuit Lonovala gaan er regelmatig teams naar Andaman en ik hoorde ook kortgeleden vanuit Kochi, om er slechts 3 op te noemen, allemaal plaatsen waar ik in het verleden les mocht geven en gebedstijden mocht leiden…

Ook hier overwegen we om nogmaals een team naar Andaman te zenden en we blijven in contact met onze partners aldaar. (al is dat minder dan voorheen) Deze jaren is onze financiele bijdrage klein vergeleken met die jaren maar ik ben overtuigd dat de investering en de uitdagingen die we in het verleden, en nu, gaven / geven, blijvend vrucht voortbrengen.

actie www movedforallnations orgVorige maand kwam er een verzoek vanuit de Andaman Eilanden om hen financieel te helpen om de schrijfmachines die we indertijd investeerden te vervangen door desktop computers…. Zijn er mensen die hier nogmaals financieel aan willen bijdragen of nog eens een keer wafels willen gaan verkopen ten voordele van vernieuwing van het dactylo schooltje in Andaman?


Ik kan me inbeelden dat de media weer gebruik gaat maken van deze dag om toerisme te promoten, wij maken dan ook graag gebruik van deze dag om ‘echte verbetering van de mensheid’ te promoten! Merkwaardig voor mij was dat ik deze mail gisteren begon te schrijven om 12 uur, 12 minuten.. 1212, zo noemde men de actie ten voordele van de tsunami slachtoffers in Belgie toendertijd.

Laat ons vandaag nog eens extra bidden voor de Andaman & Nicobar eilanden en hun bewoners en de mensen die er actief zijn omwille van Christus, de ware rede voor kerstfeest, te zegenen!

Financieel bijdragen kan met mededeling: “Andaman”. (wenst u een wafelverkoop of iets anders op touw te zetten? Laat het even weten dan helpen we u een bijpassende folder te maken)

Donaties /giften aan Moved For All Nations Belgium:

IBAN-code: BE50 9796 4898 9518
BIC-code: ARSPBE22
=============

Donaties/giften aan Stichting Moved For All Nations te Reusel

ANBI nr 814531118 ( giften zijn aftrekbaar voor inkomsten belasting)
IBAN : NL 49 RABO 0103 7266 08
BIC: RABONL2U

Gods rijkelijke zegen!

Rudi en Asha.