Moved For All Nations

MFAN NL was te gast bij Stefan en zijn vrouw Anki, hun kinderen Philip,Emma en Victor. Dit echtpaar heeft een hart voor Bulgarije om arme mensen te helpen en wel speciaal de roma zigeuners.

Netwerk in binnen- en buitenland

In het binnenland ontstaan de contacten via locale kerken en burgemeesters, maar ook door mensen die ze eerder hebben geholpen.
Sinds kort zijn de contacten van Aid Mission uitgebreid tot op regeringsniveau; vanwege hun succesvolle werk onder de roma zigeuners komen vragen hoe met deze doelgroep om te gaan en deze te kunnen helpen.

Dagelijkse werk Scholing en werk zoeken

Stefan en Anki bezoeken de dorpjes, bouwen relatie’s en bieden herscholing aan waardoor cursisten een eigen zaak kunnen beginnen of werk vinden. Naast de herscholing wordt een stageplek geboden en werkgarantie. Gemiddeld vindt 9 van de 10 werk.

Winkels

10 winkels zijn ontstaan met ’n werkgelegenheid voor 40 mensen (familie’s)die salarissen ontvangen. In de winkels wordt een gedeelte van de hulpgoederen verkocht om het totale werk van de stichting mogelijk te maken; de opleidingen, het werk voor de roma’s etc. etc. De rest wordt geschonken aan armen. Het één kan niet zonder het ander.

Armen en kwetsbaren

Stefan en Anki zijn pioniers en hebben visie. Al hun tijd, creativiteit en middelen steken zij in het helpen van armen, de roma’s en daarnaast ook geestelijk en lichamelijk gehandicapten.

Hulpgoederen

Bulgarije meubels laden 1

De samenwerking met MFAN NL bestaat uit transporten bestaande uit een combinatie van meubels, kleding en huishoudelijke artikelen.

MFAN NL ontvangt hulp via verschillende bedrijven, zoals Goossens, ’t Pakthuys, Vobra, ’n stukadoorsbedrijf, 2 boekhoudbureau’s; Raaymakers en Damen, kinderdagverblijf Korein, EKC en vele personen die thuis via hun relatie’s spullen verzamelen.

 

MFAN NL / 2004-2015

Sinds het ontstaan in 2004 zijn we vrijwel hoofdzakelijk in NL a/h werk geweest en dit jaar 2015 hebben we de gelegenheid om een paar projecten te bezoeken. Deze reis naar Bulgarije heeft ons zeer geinspireerd, in oktober gaan we naar de diverse projecten in de Oekraïne.

Similar posts
  • Moved For All Nations present op Fami...  SFINKS MUNDIAL LATINO  = Gratis Familiefestival‎ in Lier (Stadsvest) 23 september 2017 Moved For All Nations was aanwezig op uitnodiging van de [...]
  • Hulpverzoek slachtoffers overstroming... Heel wat streken in India worden dit jaar weer extreem getroffen en sinds 20 aug 2017  is het de beurt aan Bihar. Men spreekt over 1 crore slachtoffers. Dat zijn 10 miljoen mensen !! ! Zie Bihar news http://s.hln.be/3237202 https://nos.nl/artikel/2188325-al-zeker-300-doden-bij-overstromingen-zuid-azie.html We krijgen natuurlijk verzoeken om te komen helpen maar daar hebben we wijsheid en Gods leiding voor [...]
  • Bezoek aan TUNAS RAJAWALI (Eagle’s N... TUNAS RAJAWALI  (Eagle’s Nest Family) /  JAVA Dit kinderhuis bestaat al vele jaren, gemiddeld wonen er rond de 60 kinderen. Velen zijn hier opgegroeid, afgestudeerd en hebben het huis verlaten voor belangrijke banen en om zelf een gezin te stichten. Het huis heeft een team van zo’n 16 vaste werkers voor de dagelijkse verantwoordelijkheden, zoals; [...]
  • Oproep van Ludo voor nieuw project ww... Lieve mensen, Door een boeiend interview dat ik gisteren heb rond gemaild, ben ik op de site van de kerk van Marleen Blootens gekomen en heb daar het luik “Levensvragen” voor kerkelijken en niet-kerkelijken gevonden. In het christelijk erf bestaat zo iets niet in Vlaanderen. Ik heb het op mijn hart om samen met Ed, [...]
  • BRABANDERS brengen kleur met elkaar Al het grote start met trouw te zijn in het kleine. In het totale geheel van 400 vrachten (in samenwerking met andere stichtingen en organisaties in 2015), zijn 62 transporten verzorgd in Brabant onder de vlag van MFAN-NL. Dat is het aandeel van de brabantse mensen die zich vrijwillig inzetten voor mensen in moeilijke omstandigheden en vluchtelingen in [...]