Moved For All Nations

MFAN NL was te gast bij Stefan en zijn vrouw Anki, hun kinderen Philip,Emma en Victor. Dit echtpaar heeft een hart voor Bulgarije om arme mensen te helpen en wel speciaal de roma zigeuners.

Netwerk in binnen- en buitenland

In het binnenland ontstaan de contacten via locale kerken en burgemeesters, maar ook door mensen die ze eerder hebben geholpen.
Sinds kort zijn de contacten van Aid Mission uitgebreid tot op regeringsniveau; vanwege hun succesvolle werk onder de roma zigeuners komen vragen hoe met deze doelgroep om te gaan en deze te kunnen helpen.

Dagelijkse werk Scholing en werk zoeken

Stefan en Anki bezoeken de dorpjes, bouwen relatie’s en bieden herscholing aan waardoor cursisten een eigen zaak kunnen beginnen of werk vinden. Naast de herscholing wordt een stageplek geboden en werkgarantie. Gemiddeld vindt 9 van de 10 werk.

Winkels

10 winkels zijn ontstaan met ’n werkgelegenheid voor 40 mensen (familie’s)die salarissen ontvangen. In de winkels wordt een gedeelte van de hulpgoederen verkocht om het totale werk van de stichting mogelijk te maken; de opleidingen, het werk voor de roma’s etc. etc. De rest wordt geschonken aan armen. Het één kan niet zonder het ander.

Armen en kwetsbaren

Stefan en Anki zijn pioniers en hebben visie. Al hun tijd, creativiteit en middelen steken zij in het helpen van armen, de roma’s en daarnaast ook geestelijk en lichamelijk gehandicapten.

Hulpgoederen

Bulgarije meubels laden 1

De samenwerking met MFAN NL bestaat uit transporten bestaande uit een combinatie van meubels, kleding en huishoudelijke artikelen.

MFAN NL ontvangt hulp via verschillende bedrijven, zoals Goossens, ’t Pakthuys, Vobra, ’n stukadoorsbedrijf, 2 boekhoudbureau’s; Raaymakers en Damen, kinderdagverblijf Korein, EKC en vele personen die thuis via hun relatie’s spullen verzamelen.

 

MFAN NL / 2004-2015

Sinds het ontstaan in 2004 zijn we vrijwel hoofdzakelijk in NL a/h werk geweest en dit jaar 2015 hebben we de gelegenheid om een paar projecten te bezoeken. Deze reis naar Bulgarije heeft ons zeer geinspireerd, in oktober gaan we naar de diverse projecten in de Oekraïne.

Similar posts
  • MFAN Ned 2017 overzicht transporten Afgelopen jaar 2017 zijn er ongeveer 12 vrachten ‘tweedehands’ meubelen bij Goossens weg gegaan, voornamelijk naar Bulgarije en Roemenië. De transporten verzorgd door de samenwerking tussen HRIF en Goossens zijn bestemd ter ondersteuning van een stichting in Bulgarije, waar veel kinderwerk is, zorg voor ouderen en daarnaast ook te werk stellen van de zigeuners. Behalve [...]
  • Yadav kind naar school voor slechts 7... Rakesh richtte in 2013 de Shining Star Public School op. Met niet meer dan 100 Indische rupees (1,50 euro) op zak ging hij van start. Puur geloof dat echt wel veel vrucht voortbrengt. 100 Rupees en 2 medewerkers, zo zag het prille begin er uit. Vandaag heeft hij 2 scholen met samen meer dan 450 [...]
  • Moved For All Nations present op Fami...  SFINKS MUNDIAL LATINO  = Gratis Familiefestival‎ in Lier (Stadsvest) 23 september 2017 Moved For All Nations was aanwezig op uitnodiging van de [...]
  • Hulpverzoek slachtoffers overstroming... Heel wat streken in India worden dit jaar weer extreem getroffen en sinds 20 aug 2017  is het de beurt aan Bihar. Men spreekt over 1 crore slachtoffers. Dat zijn 10 miljoen mensen !! ! Zie Bihar news http://s.hln.be/3237202 https://nos.nl/artikel/2188325-al-zeker-300-doden-bij-overstromingen-zuid-azie.html We krijgen natuurlijk verzoeken om te komen helpen maar daar hebben we wijsheid en Gods leiding voor [...]
  • Bezoek aan TUNAS RAJAWALI (Eagle’s N... TUNAS RAJAWALI  (Eagle’s Nest Family) /  JAVA Dit kinderhuis bestaat al vele jaren, gemiddeld wonen er rond de 60 kinderen. Velen zijn hier opgegroeid, afgestudeerd en hebben het huis verlaten voor belangrijke banen en om zelf een gezin te stichten. Het huis heeft een team van zo’n 16 vaste werkers voor de dagelijkse verantwoordelijkheden, zoals; [...]