Moved For All Nations

Dopjes voor hulpverlening in India.- Let op actie is gestopt !!

 plastic dopjes inzamelen Let Op!!!   inzameling is per juni 2016 gestopt ivm zeer geringe vergoeding per 500 kg in verhouding met de vervoerskosten !   Dank aan allen die afgelopen jaren wel op deze wijze geholpen hebben.

Dopjes inzamelen uit Liefde voor het milieu en uw naaste hielp ons deze grote nood te lenigen!  –

Inzameling heeft afgelopen 2 jaar genoeg bijeengebracht om 2 verhoogde water stations te kunnen bouwen !

verhoogde waterstation Bihar

Bihar in India wordt elk jaar getroffen door grote overstromingen.

Aug 2013: More than 60,000 live has been disturbed and needs to evacuate their home. Urgent needs are : Purify water, Mombatti ( Candle ),Solar light, Medicine for preventing Malaria, Food Items.

Er is grote nood aan evangelisatie, hulpverlening, seculier en bijbels onderwijs.

Rudi en Asha werken onder de Yadav bevolking in India en Nepal. (zie: www.GodLovesYadav.org). Meer dan 60 miljoen mensen die zelden het Evangelie horen.

De Yadav zijn de grootste bevolkingsgroep in de staten Uttar Pradesh en Bihar. Deze staten, met niet minder dan 300 miljoen inwoners, staan bekend als de minst be-evangeliseerde plaatsen ter wereld.

 

Inzameling heeft afgelopen 2 jaar genoeg bijeengebracht om 2 verhoogde water stations te kunnen bouwen

Allen die meegeholpen hebben hartelijk dank!  Maar inzamelen van dopjes voor MFAN is per juni 2016 stopgezet

Meedoen aan een andere aktie voor schoon drinkwater?  Kijk hier

Hoe het idee ontstond:
Op een donderdag had ik het er met Asha over dat er plastic dopjes van drankflessen worden verkocht ten voordele van projecten (rolstoelen voor Frankrijk en blinde geleidehonden in België) en zij vond dat een grappig gedacht.
De dag daarna ging ik Belgische frit kopen en iemand kwam net op dat moment daar de plastic dopjes ophalen… ik kon het natuurlijk niet nalaten om eens te vragen waarvoor die werden ingezameld… de vrouw had echter weinig tijd maar het gesprek werd vervolgd… er stond ook nog een onderwijzeres binnen en zij wist me meer te vertellen. Merkwaardig dacht ik, gisteren spraken we daar over, en nu 2 keer op een minuut… waardoor ik me de vraag stelde of God hier misschien achter zat?
Ondertussen kwam ik te weten dat de ingezamelde plastic dopjes verkocht worden aan een recyclagebedrijf dat er duurzame palletten van maakt en dat alleen plastic dopjes van drankflessen hiervoor in aanmerking komen!
Het project begon 5 jaar geleden en zamelde toen 5.319,5 kg in en in 2009 was dit al 243.708,5 kg
Zouden we zo geen plastic dopjes kunnen inzamelen voor de zending? Is er iemand onder u die een fabriek kent die de dopjes zou willen opkopen? Dat is stap 1 denk ik. (Ik heb zelf net even een fabriek gecontacteerd en die zeggen dat ze waarschijnlijk tussen de 200 en 300 Euro per ton zouden geven naargelang kwaliteit en de olieprijs van het moment)

 

Similar posts
  • Yadav kind naar school voor slechts 7... Rakesh richtte in 2013 de Shining Star Public School op. Met niet meer dan 100 Indische rupees (1,50 euro) op zak ging hij van start. Puur geloof dat echt wel veel vrucht voortbrengt. 100 Rupees en 2 medewerkers, zo zag het prille begin er uit. Vandaag heeft hij 2 scholen met samen meer dan 450 [...]
  • Hulpverzoek slachtoffers overstroming... Heel wat streken in India worden dit jaar weer extreem getroffen en sinds 20 aug 2017  is het de beurt aan Bihar. Men spreekt over 1 crore slachtoffers. Dat zijn 10 miljoen mensen !! ! Zie Bihar news http://s.hln.be/3237202 https://nos.nl/artikel/2188325-al-zeker-300-doden-bij-overstromingen-zuid-azie.html We krijgen natuurlijk verzoeken om te komen helpen maar daar hebben we wijsheid en Gods leiding voor [...]
  • Bezoek aan TUNAS RAJAWALI (Eagle’s N... TUNAS RAJAWALI  (Eagle’s Nest Family) /  JAVA Dit kinderhuis bestaat al vele jaren, gemiddeld wonen er rond de 60 kinderen. Velen zijn hier opgegroeid, afgestudeerd en hebben het huis verlaten voor belangrijke banen en om zelf een gezin te stichten. Het huis heeft een team van zo’n 16 vaste werkers voor de dagelijkse verantwoordelijkheden, zoals; [...]
  • Oproep van Ludo voor nieuw project ww... Lieve mensen, Door een boeiend interview dat ik gisteren heb rond gemaild, ben ik op de site van de kerk van Marleen Blootens gekomen en heb daar het luik “Levensvragen” voor kerkelijken en niet-kerkelijken gevonden. In het christelijk erf bestaat zo iets niet in Vlaanderen. Ik heb het op mijn hart om samen met Ed, [...]
  • Sparen om waterfilters voor rampgebie... In de afgelopen jaren werd er via Moved For All Nations regelmatig hulp geboden in rampgebieden, vooral in India en Nepal. Zo was er de grote Tsunami tijdens welke we vooral op de Andaman en Nicobar eilanden hulp boden en zijn er de jaarlijks terugkerende overstromingen in Bihar en omstreken. Vrienden, ramp op ramp treft [...]